חכם משכנתאות מייעצים ליזמים: כך תיקחו הלוואה לטובת הקמת עסק

יזמים שאפתנים עם רעיון עסקי פנטסטי, אבל חסר לכם כסף לממש אותו? פתיחת עסק חדש דורשת הון רב, ובעוד שלחלק מהיזמים עשויים להיות חסכונות אישיים או משקיעים לתמיכה במיזם שלהם, אחרים עשויים להזדקק למימון חיצוני. אפשרות אחת היא לקחת הלוואה, אך התהליך יכול להיות מרתיע, במיוחד עבור אלה ללא ניסיון קודם בעולם הפיננסים. לכן, גייסנו את חכם משכנתאות שידריכו אתכם בשלבים של לקיחת הלוואה כדי להקים עסק. בין אם אתם משיקים מוצר או שירות חדש, או מרחיבים עסק קיים, הם יסבירו לכם כיצד להכין בקשה להלוואה, למצוא את המלווים הנכונים ולהשתמש בכספים בחוכמה כדי להפוך את החלום העסקי שלכם למציאות. שנתחיל?

מהם צרכי המימון שלכם?

לפני לקיחת הלוואה, אתם צריכים לקבוע כמה כסף אתם צריכים כדי להתחיל את העסק שלכם, מציין עידו עוז, מנכ"ל חכם משכנתאות. צרו תוכנית עסקית מפורטת הכוללת את התחזיות הפיננסיות שלכם לשנה הראשונה, והציגו את ההכנסות וההוצאות הצפויות שלכם. תוכנית זו תעניק לכם תמונה ברורה של כמה כסף אתם צריכים כדי להקים את העסק שלכם ולקיים אותו עד שהוא יהפוך לרווחי.

בררו על מלווים

ברגע שאתם יודעים כמה כסף אתם צריכים, בררו על מלווים פוטנציאליים שיכולים לעזור לכם לממן את העסק שלכם. התחילו לבדוק על בנקים, איגודי אשראי ומלווים אחרים. השוו את שיעורי הריבית, תנאי ההלוואה והעמלות כדי למצוא את האפשרות הטובה ביותר לצרכים שלכם, ממשיך המומחה.

זכרו שלמלווים שונים יש דרישות שונות כדי שתהיו זכאים להלוואה מהם, לכן ודאו שאתם עומדים בקריטריונים לפני הגשת בקשה להלוואה. ייתכן שתרצו לשקול גם מלווים חלופיים, כגון פלטפורמות הלוואות עמית לעמית או אתרי מימון המונים.

הכינו את בקשת ההלוואה

כדי להגיש בקשה להלוואה, עליכם להכין בקשת הלוואה שבה נמצא כל המידע הדרוש על העסק שלכם ועל מצבכם הכלכלי. היועצים של חברת חכם משכנתאות מפרטים את הפרטים שצריכים להיות בבקשת ההלוואה שלכם, והם:

  • תוכנית עסקית: תוכנית עסקית המתווה את הרעיון העסקי שלכם, שוק היעד, הנוף התחרותי והתחזיות הפיננסיות שלכם.
  • דוחות כספיים: הדוחות הכספיים האישיים שלכם, כולל דוח רווח והפסד, מאזן ותזרים מזומנים.
  • נכסים והתחייבויות: רשימה מפורטת של הנכסים וההתחייבויות שלכם, כמו הלוואות אחרות שטרם נפרעו או חוב בכרטיסי אשראי.
  • דוח אשראי: עותק של דוח האשראי שלכם, שבו המלווים ישתמשו כדי להעריך את האשראי שלכם.
  • מסמכים עסקיים: המסמכים העסקיים שלכם, כגון תעודת רישום העסק, החזרי מס ודוחות כספיים.

 

 

הגישו בקשות הלוואה

לאחר שהכנתם את בקשת ההלוואה שלכם, הגיע הזמן להגיש אותה למלווים שמהם אתם רוצים ללוות את הכסף. הקפידו לכלול את כל המסמכים והמידע הדרושים, ועקבו אחר המלווים שלכם כדי לוודא שהם קיבלו את בקשתכם. מחכם משכנתאות ממליצים ליצור קשר עם המלווים לאחר זמן סביר כדי לשאול על מצב הבקשה שלכם.

סקרו הצעות הלוואה

לאחר שתגישו את בקשת ההלוואה שלכם, המלווים יבדקו אותה ויציעו לכם הצעה להלוואה, מנחים מומחי המשכנתאות. השוו בין הצעות ההלוואה שאתם מקבלים ושקלו את הגורמים הבאים:

  • ריבית: זהו סכום הכסף שתשלמו בנוסף לסכום ההלוואה, המתבטא באחוזים מסך ההלוואה.
  • תקופת ההלוואה: זהו משך הזמן שיש לכם להחזיר את ההלוואה למלווים שלכם.
  • עמלות: תשלומים נוספים, כגון עמלות יזום, דמי בקשה או קנסות פירעון מוקדם הקשורים להלוואה.
  • בטחונות: זהו הנכס שאתם משעבדים כבטוחה להלוואה, כגון הבית או הנכסים העסקיים שלכם.

בחרו את הצעת ההלוואה הטובה ביותר

לאחר שבדקתם והשוויתם הצעות הלוואה שונות שקיבלתם, בחרו את ההצעה הטובה ביותר המתאימה לצרכים שלכם. שקלו את שיעור הריבית, תקופת ההלוואה, העמלות ודרישות הביטחונות לפני שתחליטו. עוז מציין שלפני קבלת הצעת ההלוואה, חשוב להקפיד לקרוא היטב את הסכם ההלוואה ולשאול שאלות אם אינכם מבינים דבר. לאחר שחתמתם על הסכם ההלוואה, אתם מחויבים על פי חוק להחזיר את ההלוואה בהתאם לתנאים.

השתמשו בהלוואה שלכם בחוכמה

לאחר שקיבלתם את כספי ההלוואה, חשוב להשתמש בכסף בחוכמה כדי להבטיח את הצלחת העסק שלכם. המומחים מציעים לדבוק בקפידה בתוכנית העסקית והתקציב שלכם, ולהשתמש בכספים לכיסוי ההוצאות השונות של העסק, כגון שכר דירה, ציוד, מלאי ושיווק.

הקפידו לנהל רשומות מדויקות של ההוצאות וההכנסות שלכם, ועקבו אחר תזרים המזומנים שלכם מקרוב. אם אתם נתקלים בקשיים פיננסיים, כגון הוצאות בלתי צפויות או ירידה זמנית בהכנסות, צרו קשר עם המלווים שלכם באופן מיידי כדי לדון באפשרויות שלכם.

לסיכום

לקיחת הלוואה להקמת עסק יכולה להיות צעד חכם עבור יזמים שאפתנים הזקוקים לסיוע כספי. עם זאת, חשוב לגשת לתהליך זה בזהירות ולוודא שיש לכם תוכנית עסקית מוצקה לפני שאתם לוקחים על עצמכם כל חוב. בעזרת הטיפים האלה ששיתפו חכם משכנתאות, אתם יכולים להגדיל את הסיכויים שלכם לבנות עסק מצליח. זכרו, יזמות דורשת עבודה קשה, מסירות והבנה פיננסית, אז הישארו ממוקדים במטרות שלכם, התמידו באתגרים ולעולם אל תפסיקו ללמוד. אתם יכולים להפוך את הרעיון העסקי שלכם למפעל משגשג!

נגישות