היועץ העסקי יוסי שינובר חושף את הסוד: כך תעברו ריאיון עבודה בהצלחה

מוכנים לעשות את הצעד הבא בקריירה שלכם ולעבוד בעבודת החלומות שלכם? ראיון העבודה הזה הוא ההזדמנות להציג את הכישורים, הניסיון והאישיות שלכם בפני המעסיק הפוטנציאלי. ראיונות עבודה יכולים להיות מורטי עצבים ומאתגרים, וזו הסיבה שיוסי שינובר חשף בפנינו את הסודות כדי שנוכל להכין את המדריך שיעזור לכם לעבור את ראיון העבודה שלכם בהצלחה מרובה! אז בואו נתחיל כדי שתוכלו להשיג את עבודת החלומות!

בררו על החברה

לפני שאתם הולכים לראיון העבודה שלכם, הקפידו לברר על החברה ביסודיות, מציע יוסי שינובר. המידע שתאספו יעזור לכם להפגין את העניין וההתלהבות שלכם מהתפקיד. הינה כמה דרכים לחקור את החברה:

  • בקרו באתר האינטרנט של החברה: הכירו את הצהרת הכוונות, המטרות והערכים שלהם, מה שיעזור לכם להבין את תרבות החברה והאם היא מתאימה לערכים שלכם.
  • בדקו את חשבונות המדיה החברתית של החברה: חפשו פוסטים אחרונים או מאמרי חדשות שעשויים לתת את התובנות שלכם לגבי הפרויקטים, היוזמות או האתגרים הנוכחיים של החברה.
  • נטוורקינג עם עובדים נוכחיים או לשעבר: צרו קשר עם אנשים שעובדים או עבדו בחברה. הם יכולים לספק לכם מידע בעל ערך וחוויות אישיות בעבודה עבור החברה.

התכוננו לשאלות נפוצות

ברוב הראיונות ישאלו שאלות דומות, כגון "ספר לי על עצמך" או "למה אתם רוצה לעבוד כאן?", מסביר שינובר, הכינו את תשובותיכם לשאלות האלה מראש. ההתכוננות תגרום לכם להרגיש בטוחים יותר ותבטיח שתענו תשובות בהירות ותמציתיות. הינה כמה שאלות נפוצות שהוא מציין שכדאי להתכונן אליהן:

  • מהן נקודות החוזק והחולשה שלכם?
  • איך אתם מתמודדים עם קונפליקטים או עם מצבים קשים?
  • מהן המטרות שלכם בקריירה?
  • מה מבדיל אתכם ממועמדים אחרים?
  • מדוע כדאי לחברה להעסיק אתכם?

 

 

התלבשו בהתאם

הדרך שבה אתם מתלבשים לריאיון היא קריטית, כי היא יוצרת את הרושם הראשוני. התלבשו בהתאם לחברה ולמשרה אליה אתם מתראיינים. יוסי שינובר ממליץ לשאול את נציג משאבי האנוש או המגייסים שקבעו את הריאיון, אם אתם לא בטוחים מה ללבוש. עדיף להיות לבוש יפה מדי, אז שאפו ללבוש עסקי.

הגיעו בזמן

הגעה בזמן מראה כבוד לזמן של המראיין ומוכיחה את האמינות שלכם. וודאו שאתם יודעים את מיקום הריאיון ותכננו להגיע לפחות 10–15 דקות מוקדם יותר. במידת האפשר, שינובר מציע, בררו לפני כמה זמן לוקח לכם כדי לוודא שאתם יודעים איך להגיע לשם וכמה זמן עשוי לקחת לכם להגיע.

היו בטוחים ונלהבים

במהלך הריאיון, היו בטוחים והראו התלהבות מהעבודה ומהחברה. חייכו ושמרו על קשר עין עם המראיינים שלכם. הקשיבו היטב לשאלותיהם וענו עליהן בכנות ובבהירות. אל תפחדו לשאול שאלות על העבודה או על החברה אם אתם לא בטוחים לגבי משהו, מנחה היועץ העסקי.

הציגו את הכישורים והניסיון שלכם

הריאיון הוא ההזדמנות שלכם להציג את הכישורים והניסיון שלכם. דברו על ההישגים וההצלחות שלכם בעבודות הקודמות, וכיצד תולו להביא אותם לתפקיד אליו אתם מתראיינים. היו ספציפיים וספקו דוגמאות המדגימות את היכולות שלכם.

יוסי שינובר אומר שאם אין לכם ניסיון ישיר עם טכניקה או משימה מסוימת, כדאי לכם לחשוב כיצד ניתן ליישם את הכישורים שכבר יש לכם בתפקיד שאליו אתם מתראיינים. לדוגמה, אם מעולם לא עבדתם עם תוכנה מסוימת, אך אתם לומדים מהר טכנולוגיות חדשות, ציינו זאת במהלך הריאיון.

מעקב לאחר הריאיון

מעקב אחרי הריאיון הוא צעד מכריע שמועמדים רבים מתעלמים ממנו. הוא מראה את המקצועיות שלכם ואת העניין שלכם בתפקיד. שינובר מפרט כמה טיפים שיעזרו לכם לעקוב ביעילות, והם:

  • שלחו מכתב תודה או מייל: יש לשלוח אותו תוך יממה מהריאיון. הודו למראיינים על זמנם וחזרו והדגישו את התעניינותכם בתפקיד.
  • ציינו משהו ספציפי מהריאיון: אם היה משהו שדיברתם עליו במהלך הריאיון שבלט לכם, ציינו זאת במכתב התודה. כך תראו שהייתם מעורבים ושמתם לב.
  • בקשו משוב: אם לא תשמעו מהמראיינים תוך שבוע בערך, בקשו משוב על הריאיון שלכם.

לסיכום

ראיונות עבודה יכולים להיות מורטי עצבים, אבל עם הכנה נכונה וחשיבה נכונה, אתם יכולים לעבור אותם בהצלחה. זכרו, הריאיון הוא ההזדמנות שלכם לעשות רושם ראשוני נהדר ולעבוד בעבודת החלומות שלכם. בהצלחה!

נגישות