מתעוררים לעבודה מלאים אנרגיה: איך נוכל ליצור סביבת שינה איכותית?

מרגישים עייפים במהלך היום ומתקשים לתפקד? יכול להיות שאינכם מקפידים על היגיינת שינה. היגיינת שינה הינה מונח המתייחס לכל ההרגלים שקשורים בשינה שלנו, וכאשר הרגלים אלה אינם מיטיבים עמנו אנחנו עלולים לחוות חוסר חשק וירידה ניכרת באנרגיה במהלך יום העבודה. כיצד תוכלו ליצור לעצמכם היגיינת שינה אידיאלית שתשפר את תפקודכם היומיומי? במאמר שלפניכם ריכזנו כמה טיפים שיעזרו לכם לישון הרבה יותר טוב.

בחירת מיטה נוחה ואיכותית

זה אולי נשמע לכם כמעט מובן מאליו, אך הקפדה על שינה במיטה שנעימה ונוחה לכם עשויה לשפר בצורה משמעותית ביותר את הרגלי השינה שלכם. בני אדם מבלים כשליש מחייהם בשינה על גבי המיטה, ועל כן מתבקש שתהיה זו המיטה הטובה ביותר שתוכלו לרכוש לעצמכם. כיום קיים בשוק מבחר רחב של מיטות זוגיות איכותיות וטובות שיסייעו לכם לישון בצורה נוחה ונעימה יותר. חשוב מאוד לבחור מיטה נוחה שתתאים לגופכם ולהעדפותיכם האישיות, ואין ספק שמדובר בהשקעה חיונית שתתרום הן לשינה שלכם הן לבריאותכם הכללית.

דאגו לזמן שינה מספק

אחת השיטות לשמור על הרגלי השינה שלנו היא לדאוג שיש לכם מספיק שעות שינה ביממה. רוב המבוגרים צריכים לישון בין 7 ל-9 שעות ביממה כדי לשמור על אורח חיים בריא ותקין, אך כולנו יודעים שבפועל זה לא באמת תמיד קורה. פעמים רבות, במיוחד בתקופות לחוצות ועמוסות, קורה שאנחנו ישנים הרבה פחות שעות. לכן, מומלץ להציב לעצמכם מועדי שינה שיספקו אתכם ועדיף ששעות השינה שלכם תהיינה קבועות, על מנת שתוכלו להרגיל את גופכם להיות "עייף" יותר בשעות מסוימות, אך עירני וחיוני בשאר הזמן.

 

 

שמרו על סביבה נקייה ונעימה

אין כיף גדול יותר מללכת לישון בסביבה שנעימה לנו. ההמלצה היא ללכת לישון בחדר נקי, מסודר, חשוך ושקט ככל האפשר. ראשית, שמרו על הניקיון ועל הסדר בחדר השינה שלכם – הקפידו שלא יהיה בלגן על הרצפה ועל השידות, לכו לישון כשדלתות הארון סגורות ונקו את החדר לעתים תכופות (אל דאגה, ניקיון החדר לא אמור לגזול מכם הרבה זמן). כמו כן, תוכלו להניח בחדר מפיץ ריח או נר ריחני כדי שהאווירה בחדר תהיה נינוחה ורגועה. לשינה מיטבית, אנחנו ממליצים גם על החלפת מצעים לפחות פעם בשבוע והשתדלו ללכת לישון עם תריסים פתוחים, כך שתתעוררו לאור שמש ותצליחו לשמור על השעון הביולוגי שלכם.

אכלו מסודר לאורך היום

האמינו או לא, השינה שלנו מושפעת גם מהרגלי האכילה שלנו. הימנעו מארוחות כבדות בסמוך למועד השינה שלכם, והסתפקו בארוחות קלות בלבד כדי למנוע תחושת רעב מציקה. כמו כן, השתדלו להימנע מצריכת קפאין כבר משעות אחר הצוהריים, מאחר שקפאין הוא חומר מעורר וממריץ ולפיכך הוא עשוי לשבש את איכות השינה שלכם.

הימנעו מפעילות גופנית לפני השינה

אם אתם נוטים לבצע פעילות גופנית בסמוך למועד השינה, דעו שמדובר בטעות. אומנם ישנה תועלת בביצוע פעילות גופנית במהלך היום והיא יכולה דווקא לשפר את איכות השינה שלנו, אך השתדלו שהאימון יתבצע עד כשעתיים לפני שאתם הולכים לישון, אחרת אתם עלולים לחוות קושי בהירדמות.

סיכום

לסיכום, שינויים קלים בשגרת היום שלכם יכולים, ללא ספק, לשפר עד מאוד את איכות ורציפות השינה שלכם. עם זאת, אם אתם סובלים מנדודי שינה או משינה לא איכותית, אנחנו ממליצים לכם גם להתייעץ עם גורם רפואי כדי לוודא שלא מדובר בבעיה רפואית אחרת שמונעת מכם לישון כמו שצריך.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות