סורקים לעסק – כך תבחרו נכון את המוצר המתאים לכם

עסקים משתמשים בסורקים כדבר שבשגרה, מזה שנים. זו היא דרך נוחה ומהירה, להעביר מסמכי נייר לפורמט ממוחשב. כיצד כדאי לבחור סורק? מה חיוני לבדוק? ומה חשוב לדעת?

להתאים סורק למטרה

בשוק הסורקים יש לא מעט יצרנים ודגמים. הדבר מציב אתגר לא פשוט לבחירה. אם תחפשו למשל מידע על דגמי סורקים, תגלו כי יש כמה דגמים מומלצים של סורקים לעסק הממוצע. מצד שני, יש דרך לבחור במהירות וביעילות והיא מתמצה ברעיון מרכזי אחד: להתאים את הסורק למשימות העיקריות שיוטלו עליו. התאמה טובה, תבטיח הפקת מרב התועלת ועלות משתלמת. אלה כמה נקודות מפתח, שיסייעו לבצע התאמה כזו:

גודל דף

אחד הפרמטרים הבסיסיים ביותר לשקול, הוא מה גודל הדף המרבי שדרוש לכם לסריקה. הפורמטים הנפוצים הם A3, A4 או A6. קחו בחשבון, שגודל הדף המרבי משליך במידה מסוימת, גם על גודל המכשיר.

סוג החומרים לסריקה

בהתאם לאופי הדברים שמתכוונים לסרוק, עשוי להידרש מנגנון סריקה מאחד משני סוגים:

  1. flatbed – הסוג שבו מרימים את מכסה הסורק וממקמים על משטח זכוכית את המסמך.
  2. סורק עם מגש הזנה – סורקים בהם יש מנגנון שיכול להכיל כמה דפים והמכשיר יסרוק אותם ברצף. מנגנון כזה חוסך זמן בהזנת מסמכים אחד אחד. מצד שני, הוא לא מתאים לכל סוג אובייקט סריקה ואף עלול להזיק, אם מנסים להעביר דרכו אובייקט לא מתאים.

סורקים לעסק - כך תבחרו נכון את המוצר המתאים לכם

התוצר המבוקש

כמובן, שאלת השאלות היא (מבחינת מה שחשוב לבחירה), מה התוצר שהסורק אמור להפיק עבורכם? היכולת לסרוק מסמכים גם בצבע, היא כיום דבר סטנדרטי גם בסורקים הבסיסיים ביותר. מעבר לכך, תוצר הסריקה שיתקבל תלוי בעיקר ברזולוציה שבה תומך המכשיר.

חיבורים

האופן שבו הסורק מסוגל להתחבר למכשירים שונים, משמעותי למדי. היבט זה תופס חלק זעיר יחסית מעלות המכשיר ובמקביל, הוא מאוד שימושי. חיבורי USB ורשת (אתרנט / RJ45) הם סטנדרטיים למדי וחשובים בסביבה עסקית ובכלל. ישנו גם חיבור אלחוטי (WiFi), אשר מקל על הפעלת הסורק מהתקני מחשוב ניידים, כגון סמארטפונים, טאבלטים או לפטופים.

ממשק משתמש

העבודה השוטפת שלכם מול הסורק, תתבצע באמצעות לוח ניהול ותצוגה שמובנה בו וגם תוכנה שמגיעה עם המכשיר. ככל ששניהם ידידותיים וקלים לשימוש, כן ייטב. בהקשר עסקי במיוחד, קלות ונוחות שימוש כזו עשויה להיות משמעותית מהיבט הפרודוקטיביות.

תכונות מיוחדות

ייתכן שדרוש לכם סורק מסוג מיוחד, או סורק בעל שילוב תכונות מיוחד. למשל

  • מהירות – בהתאם לתדירות הסריקות שתבצעו בממוצע ביום, ייתכן שיהיה חשוב לכם סורק מהיר במיוחד.
  • סורק קומפקטי – היכן שיש מגבלת מקום להנחת הסורק או שמעוניינים לקחת את הסורק איתכם, ניתן לבחור בסורק נייד, כגון Epson WorkForce ES-50. הסורק יכול להתחבר ב-USB ולכן לא זקוק למקור מתח אחר.
  • סורק דו צדדי – מכשיר אשר סורק משני צידי הדף. המנגנון שעושה זאת, עשוי להיות משני סוגים. סוג אחד, סורק מצד אחד, הופך את הדף ואז סורק מצד שני. סוג שני של סורק דו צדדי, מסוגל לסרוק משני צידי הדף בו זמנית והוא לרוב מהיר וגם יקר יותר.
  • סורק לתמונות – סורק בעל שילוב תכונות, אשר מתאימות במיוחד לסריקת תמונות צבעוניות.

מחיר

כמובן, המחיר משחק גם הוא תפקיד. כמו כן, תרצו לראות שהיחס בין היכולות למחיר, הופך את הסורק למשתלם.

לסיכום

אם תסתייעו בנקודות המפתח שהעלנו כאן, סביר שתמצאו במהרה את הסורק שמתאים לכם ביותר.

נגישות