איך להתמודד עם חרדה חברתית במקום העבודה?

האם אי פעם הרגשתם שאתם לחוצים רק מעצם המחשבה על לדבר במקום העבודה? או שחששתם שיפנו אליכם במשרד? אתם לא לבד. חרדה חברתית בכלל ובמקום העבודה בפרט, היא הפרעה נפוצה יותר ממה שאתם חושבים. אנשים ללא כל הבדלי מין, גזע, דת וגיל סובלים ממנה. במאמר זה נדון מהי חרדה חברתית וכיצד היא משפיעה על אנשים במקום העבודה, ונספק טיפים להתמודדות עם איתה.

מהי חרדה חברתית

חרדה חברתית היא מצב נפשי נפוץ שמשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. היא מאופיינת בפחד עז, עצבנות ומודעות עצמית מוגזמת במצבים חברתיים. אנשים עם חרדה חברתית חוששים לעיתים קרובות להישפט או לקבל ביקורת מאחרים. הם עשויים לחוות תסמינים פיזיים כגון הזעה, רעד או הסמקה כאשר הם נמצאים ליד אחרים. מידע על התופעה ניתן למצוא בשלל אתרים, וחשוב להסתמך על אתרים מורשים שניתן לסמוך עליהם, כמו אתרים של קופות חולים ונותני שירות מוסמכים.

חרדה חברתית במקום העבודה

חרדה חברתית יכולה להיות מאתגרת במיוחד כאשר היא מתבטאת במקום העבודה. מקומות עבודה הן סביבות חברתיות שבהן אנשים צפויים לקיים אינטראקציה עם עמיתים, מנהלים ולקוחות באופן קבוע. הלחץ לבצע את העבודה ולעמוד בציפיות עלול להחמיר תסמיני חרדה חברתית. חרדה חברתית במקום העבודה יכולה להתבטא בדרכים שונות, כגון:

  • קושי לדבר במהלך פגישות או מצגות
  • הימנעות מאירועים חברתיים ומפעילויות גיבוש
  • קושי ליצור קשרים עם עמיתים
  • פחד לעשות טעויות או להיות מוערך על ידי אחרים
  • קושי בדיבור לפני קהל או בהצגת רעיונות
  • תחושת עומס ולחץ במצבים חברתיים

 

 

טיפים להתמודדות עם חרדה חברתית במקום העבודה

חרדה חברתית במקום העבודה יכולה להיות מאתגרת, אך ישנן דרכים לשלוט בה. הינה שישה טיפים שיכולים לעזור לכם בכך:

1. זיהוי טריגרים

זיהוי טריגרים יכול לעזור לכם להבין טוב יותר את החרדה החברתית שלכם ולפתח אסטרטגיות שיטה. חשבו על המצבים או האנשים שגורמים להתקפי החרדה שלכם. ברגע שאתם מזהים אותם אתם יכולים להתחיל בטיפול.

2. טיפול עצמי

טיפול ברווחה הפיזית והרגשית שלכם יסייע בהתמודדות עם מתח וחרדה במקום העבודה. כמה אסטרטגיות טיפול עצמי כוללות:

  • שינה מספקת
  • פעילות גופנית סדירה
  • תזונה בריאה
  • תרגול טכניקות הרפיה, כגון מדיטציה או נשימות עמוקות

3. חפשו תמיכה

תמיכת החברים, בני המשפחה או עמיתים לעבודה יכולה להיות קריטית בשליטה בחרדה חברתית במקום העבודה. חשוב שתהיה לכם מערכת תמיכה שתוכלו לפנות אליה כשאתם מרגישים מוצפים או חרדים. אם אתם מרגישים בנוח, אתם יכולים לדבר עם המנהל שלכם או עם מחלקת משאבי אנוש על החרדה ממנה אתם סובלים. הם עשויים לספק התאמות או תמיכה כדי לעזור לכם בזה.

4. מחשבות חיוביות

מחשבות ואמונות שליליות עלולות להחמיר חרדה חברתית. לכן, חשוב ביותר להחליף אותן במחשבות חיוביות ואופטימיות. מחשבות אלה יתרמו גם בהפחתת הלחץ והמתח אשר משפיעים באופן ישיר על בריאות הגוף שלנו.

5. חשיפה הדרגתית

חשיפה הדרגתית למפגשים חברתיים הוא טיפול נפוץ בחרדה חברתית. זה כרוך בחשיפה הדרגתית למצבים חברתיים המעלים את רמת החרדה, החל במצבים מלחיצים פחות ובהדרגה לעלות למלחיצים יותר. במקום העבודה, זה יכול להיות לדבר במהלך פגישות מצומצמות ובהדרגה להציג בפני אנשים או השתתפות באירועים חברתיים כמו ערבי גיבוש או מסיבות יום הולדת.

6. הציבו מטרות ריאליות

הצבת יעדים ריאליים יכולה לעזור לכם להתמודד עם חרדה חברתית במקום העבודה. הגדרת יעדים ספציפיים, מדידים, ברי השגה, רלוונטיים ומוגבלים בזמן (SMART) יכולה לעזור לכם להישאר ממוקדים ומלאי מוטיבציה. חשוב ביותר לפרק מטרות גדולות יותר למטרות קטנות וקלות יותר לניהול.

לסיכום

חרדה חברתית יכולה להיות מעיקה בעיקר כשהיא באה לידי ביטוי במקום העבודה, אך ישנן דרכים לווסת אותה ביעילות. זיהוי טריגרים, טיפול עצמי וחיפוש תמיכה הם רק חלק מדרכי ההתמודדות עם חרדה בסביבת העבודה. זכרו, חרדה חברתית היא הפרעה נפוצה אך עם התמיכה והאסטרטגיות הנכונות, תוכלו להתגבר עליה ולשגשג במקום העבודה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות