לא רק בבית החולים: מהי רשלנות רפואית בעבודה?

נושא הרשלנות הרפואית הפך לאחד מהנושאים המדוברים ביותר, וזאת בשל שורה של תביעות אשר הוגשו לבית המשפט בגין רשלנות מצד צוותים רפואיים אשר הובילו לנזקים למטופלים. למעשה, צריך להבין כי רשלנות רפואית איננה מתרחשת רק בבתי החולים אלא גם בעבודה, בקופת החולים ובמגוון רחב של מקומות שבהם אתם מקבלים טיפול רפואי. מה חשוב לדעת אודות רשלנות רפואית ובאילו מקרים ניתן להגיש תביעה? כל הפרטים בכתבה הבאה.

רשלנות רפואית – מהי?

ההגדרה המשפטית של תביעת רשלנות רפואית היא מתן של שירות רפואי תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו. חשוב להבין כי נזק בעקבות אירוע רפואי יכול להתרחש לא רק בבית החולים אלא גם בקופת החולים, אצל רוקח או כל אדם שעוסק במקצועות הרפואה, ואשר בעקבות הרשלנות גרם לנזק. יחד עם זאת צריך להבין כי לא כל מקרה של חוסר שביעות רצון כתוצאה מהליך רפואי עונה להגדרה של רשלנות, וזאת בעקבות הצורך להוכיח בפני בית המשפט כי קיים קשר סיבתי בין הנזק לבין האירוע אשר הוביל בסופו של דבר לרשלנות אשר תשפיע על החיים של המטופל, גם לטווח הקצר וגם לטווח הרחוק. מידע נוסף אודות הגשת תביעה מהווה דרך בעבורכם להבין לעומק את הנושא הזה, ולממש את זכותכם, במידה ואתם סבורים כי הצוות הרפואי התרשל בתפקידו במסגרת של רשלנות רפואית.

בשל כך, ניהול של תביעה בתחום הזה אל מול גורמי רפואה או מול מוסדות רפואיים היא מורכבת למדי, שכן בדרך כלל לאותם מוסדות יש יכולת להוכיח כי הנזק שנגרם הוא לא בגלל הטיפול, אלא בגלל אלמנטים אחרים כמו למשל רקע רפואי, כך שמדובר במילה שלכם אל מול הנציגים של המוסד הרפואי שבו טופלתם. ליווי מצד עורך דין אשר מתמחה בתחום ואשר בוחן את פרטי המקרה יכול לסייע לכם להבין האם המקרה שלכם עומד בדרישת החוק, ובהתאם לכך ניתן להגיש תביעה.

 

 

מהם המקרים הנפוצים להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית?

בשנים האחרונות הוגשו לפתחו של בית המשפט מאות תביעות בגין רשלנות רפואית. צריך להבין כי מדובר בתחום רחב אשר מתייחס למגוון רחב של תחומים אשר כוללים למשל אבחון שגוי של מחלה, טיפול רפואי מיותר, מינון לא נכון של תרוםה, ביצוע טיפול רפואי ללא הסכמה מדעת, רשלנות רפואית בלידה, או רשלנות רפואית בניתוח אשר הובילה לנזקים שיכולים להוביל גם להגעה למצב סיעודי. מדובר בקצה הקרחון בכל הקשור להגשה של תביעה בתחום הזה, מאחר וישנם תחומים רבים במסגרת הרפואה המודרנית שבמסגרתה ניתן יהיה להגיש תביעה, ולקבל על כך פיצוי.

כיצד מתנהל תהליך של תביעת רשלנות?

על מנת להגיש תביעה בתחום של רשלנות רפואית אתם נדרשים לאסוף את כל החומר הרפואי בהתאם למימוש של זכויות המטופל, כאשר התפקיד של עורך הדין הוא לבחון את התיעוד הרפואי וכן לקבל חוות דעת מטעם מומחה אשר בוחן את פרטי המקרה, וקובע האם יש עילה להגשת תביעה. חוות הדעת של רופא היא קריטית לטובת הגשת תביעה אל מול בית המשפט, כאשר צריך לדעת כי בחלק מהמקרים ניתן ללכת להליך משפטי מלא או לצאת להליך של גישור.

לסיכום

רשלנות רפואית עשויה להתרחש בעבור כל מטופל שעובר טיפול רפואי במוסד רפואי מוכר, בין אם מדובר בבית חולים, קליניקה או טיפול במקצועות הרפא-רפואה. מיצוי זכויות בתחום הזה יכול להתבצע במסגרת של הגשת תביעה.

נגישות