נוסעים לצורך עסקים? אל תשכחו לבדוק את מדיניות הקורונה במדינת היעד

היה שלב שכבר חשבנו שהקורונה מאחורינו, אך פתאום היא שוב חזרה, ונתוני הנדבקים שוב גבוהים. עם זאת, כיום לעומת העבר המצב הרבה יותר רגוע. כבר אין חובת עטיית מסכה (נכון לכתיבת שורות אלו), השמיים פתוחים ובאופן כללי הכול הרבה יותר מתון. מצד שני, כאשר מבקשים לטוס לחו"ל, פתאום נזכרים שעוד יש הגבלות, ואם לא הגבלות, אז לפחות דרישות מקומיות שמצריכות היערכות. גם אתם זוכים סוף סוף לצאת לחופשה מעבר לים? מוזמנים לעצור להבין מהי המשמעות מבחינת מדיניות הקורונה של ארץ היעד.

כיצד מבררים מהי המדיניות?

אם נתחיל ממה שהכי מעסיק אנשים שעומדים לטוס, נציין שיש מדינות שעבורן לא נדרשת שום בדיקת קורונה, ומנגד יש מדינות שעל מנת להיכנס אליהן בהחלט חשוב לעשות בדיקות קורונה לפני טיסה. כיצד אם כן יודעים מהי המדיניות? ובכן הדרך הכי פשוטה היא לרשום בשורת החיפוש בגוגל את שם מדינת היעד ולידה את צמד המילים "מדיניות קורונה". כמו כן, יש אתרים שמרכזים מידע בנושא בצורה נוחה, ולו ע"י טבלה. כך למשל אם נחפש מידע לגבי אוסטרליה, נגלה שכל מי שטס ליעד (בין אם הוא מחוסן או מחלים) נדרש לעבור בדיקת PCR, או לחלופין בדיקת אנטיגן, וזאת כ24 שעות לפני ההמראה. התוצאה חיובית? תידרשו להפעיל את הביטוח ולבטל את הטיסה.

מידע מקיף

מבקשים לקבל מידע משלים? באתר "חו"ל" (מטעם משרד הבריאות) תקבלו מידע מקיף בנושא. כך למשל ניתן ללמוד שהאחריות לבצע בדיקות לגבי המדיניות של מדינת היעד מוטלת אך ורק עליכם. בין היתר זה אומר שיש לבדוק האם נדרשים לעבור בדיקת קורונה לפני ההגעה ליעד, אלו טפסים נדרשים למלא, האם קיימות הגבלות לגבי תוקף החיסון (או ההחלמה), האם ישנה חובת בידוד ואף האם צריך להצטייד בתעודת קורונה. עם כל זאת לא מספיק, הרי שגם נדרשים לוודא מהי המדיניות של חברת התעופה.

 

 

כיצד עוברים בדיקה לקראת טיסה?

ביררתם לגבי מדינת היעד וגיליתם שיש צורך לעבור בדיקת קורונה? אין סיבה לבהלה! כל שצריך לעשות זה בדיקות קורונה בתשלום (באופן פרטי). כיצד? ניתן לבחור באחת מן האפשרויות הבאות:

  • להיעזר במכונים שמבצעים בדיקות מהירות ייעודיות לפני טיסה ולכל מטרה, ממש כמו חברת AID Genomics. בחברה מעין זו ניתן לקבל תוצאה של בדיקת PCR כעבור 4 שעות בלבד, ותוצאה של בדיקת אנטיגן בתוך 20 דקות.
  • במגוון בתי חולים ברחבי הארץ. בין היתר מדובר בבלינסון, בבית חולים מאיר, בסורוקה, ביוספטל ובבית חולים הכרמל. בכל מקום יש שעות קבלה מעט שונות, כך שמוטב לברר מראש ואף נדרש לקבוע תור.
  • בנתב"ג יש נקודת בדיקה שמוכרת ע"י משרד הבריאות.

אל תצאו מהבית לחוצים

פה נציין שאם מבקשים להיערך כראוי, מוטב לטפל בכך בהקדם, כך שלא תהיו לחוצים, ואף כדי שלא תאלצו לעמוד בתורים ארוכים. באופן כללי אין לסמוך על הבדיקה שיש בנתב"ג, בעיקר כי היא יחסית יקרה (שמורה למי שנזכר ברגע האחרון) וכיוון שנכון להיום התורים בנמל התעופה מאוד ארוכים, כך שאינכם רוצים לאחר לטיסה רק כי נדרשתם לעמוד בתור לבדיקה.

3 טיפים חשובים

לסיכום נציין שלצד החשיבות לברר את המדיניות לפחות כיממה לפני הטיסה, גם יש לבדוק מראש מהי מדיניות הכניסה לישראל. כך למשל נציין שנכון להיום יש למלא הצהרת בריאות טרם עולים על הטיסה חזרה. מסקנה? אם לא רוצים להילחץ ברגע האחרון ממילוי קובץ מקוון, גם לכך מוטב לדאוג מראש. כמו כן, אם חושדים שלא ייתנו לכם לצאת מהארץ כיוון שאתם רשומים בטעות כחולי קורונה, הרי שמוטב לבדוק זאת מראש. כיצד? פשוט נכנסים לאתר של רשות האוכלוסין ומוודאים את הסטטוס שלכם.

טיסה נעימה!

נגישות